Bob Blair a absolvit Colegiul de Homeopatie din Londra in 2001 si de atunci a practicat doar homeopatia in Cambridge. El detine o diploma de studii postuniversitare de la Dynamis School of Advanced Homeopathic Studies, precum si o diploma de la British Institute of Allergy and Environmental Therapy.

Alaturi de pasiunea sa pentru practica generala homeopata, el a fost in permanenta interesat de dieta si nutritie si a acumulat o bogata experienta in identificarea si tratarea sensibilitatilor alimentare, precum si alte altor tipuri de alergii si intolerante.

Dupa ce s-a pregatit in diverse metodologii homeopate clasice, el este in masura sa aleaga dintre acestea cea mai potrivita pentru fiecare pacient in parte, desi prefera utilizarea unei tehnici de ultima generatie folosita de liderii mondiali ai homeopatiei clasice din Mumbai, India. Aceasta abordare, denumita “Metoda Senzatiei” si initiata de Dr. Rajan Sankaran, isi propune sa atinga cel mai profund nivel de tulburare a esentei unei persoane si, astfel, sa atenueze simptomele afectiunii.