Dr. Rajan Sankaran este recunoscut pe plan international ca profesor, ganditor si scriitor in domeniul medicinei homeopate. Are reputatia unei gandiri patrunzatoare si este apreciat pentru conceptele inovative din homeopatie: conceptul bolii ca iluzie, impartirea remediilor pe regnuri si conceptul “sapte niveluri”. A studiat si a cercetat regnul plantelor si a contribuit astfel la cresterea semnificativa a numarului de miasme, iar pioneratul sau in domeniul senzatiei a apropiat mult pacientul de sursa remediului.

Ultimele lucrari ale doctorului Sankaran statueaza urmatoarea teorie: sistemul si simptomele trebuie vazute ca fete ale aceleeasi monede, iar tendintele noi si cele vechi in homeopatie trebuie coroborate. El a creat Metoda Senzatie in homeopatie si sustine seminarii si conferentiaza pe aceasta tema in intreaga lume incepand din anul 1983. Este autorul mai multor carti printre care: Spiritul Homeopatiei, Senzatia in Homeopatie, Substanta Homeopatiei, Homeopatia pentru Lumea de astazi. Locuieste in Mumbai (India) si este presedintele The Other Song: International Academy of Advanced Homeopathy.

Descoperirea faptului ca fiecare remediu are calitatile sursei sale a dat o noua dimensiune perspectivelor noastre despre Materia Medica. Folosirea acestei intelegeri tematice in functie de regnuri, subregnuri si sursa informatiei, a fost denumita Abordarea Senzatiei si vizeaza partea conceptuala a homeopatiei…. rezultatele cele mai consistente vin atunci cand partea artistica si cea logica sau traditionala se inglobeaza intr-un tot.

Cand procedam astfel, prescriptiile noastre sunt mai cuprinzatoare, complete si sigure, iar noi folosim o abordare integrata si nu una fragmentata. Cu timpul am vazut ca aceasta integrare a dat cele mai bune rezultate in cei 30 de ani de experienta. 

The Synergy in Homeopathy, Dr. Rajan Sankaran

Dupa 30 de ani in care ne-a prezentat natura si vindecarea bolilor, invataturile doctorului Shankaran au completat un ciclu in evolutia Metodei Senzatiei. El demonstreaza prin cazuri live cum o abordare integrata a unui caz si o analiza completa a acestuia pot atinge cele mai profunde stari ale pacientului. Ca intotdeauna, el va impartasi  si in cadrul seminarului de la Bucuresti vastele sale cunostinte despre patologii, Materia Medica si Repertoar – bazele practicii si invataturilor sale.